Vem älskar inte kladdkakor! Om jag nu skulle berätta för er att det finns en kladdkaka utan animaliska produkter, gjort endast på naturliga råvaror och dessutom är lite nyttigare än den traditionella kladdkakan, skulle ni då tro mig? Om ni inte redan har förstått det så älskar jag att baka utan recept, om man experimenterar med de naturliga produkterna känns det som att det nästan aldrig kan gå fel. Denna kladdkaka jag ska visa er här idag är är vegansk, man skulle kunna kalla det för denna för den den vanliga kladdkakans kusin, en kladdkaka alla kan äta sig mätta på. Detta recept är på en kladdkaka toppad med en hemmagjord dadelsirap!
________________________________
Recept
Vegansk kladdkaka:
1,5 dl ekologiskt mjöl
3 bananer
1 krm vaniljpulver
1 msk raw cacao pulver
2 krm kanel
2 tsk bakpulver
1 msk kokossocker
Dadelsirap:
2 dl dadlar
3 dl vatten
Citronsaft från en halv citron
Gör såhär:
Sätt ungen på 200 grader. Mosa bananerna och häll sedan ner resten av ingredienserna till kladdkakan, blanda väl. Smörj en rund ungsfast form och häll sedan ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Kärna ur dadlarna och häll ner dem i en blender tillsammans med citronsaft och vatten. Sätt blundern på hög hastighet och blanda tills smeten har fått en sirapsliknande konsistens.
Ta ur kakan ur ugnen och låt svalna. Lägg upp den på ett fat och ber över rikligt med dadelsirap. Den dadelsirapen som blir över kan ställas i kylskåpet och användas till topping av annat. Strö över lite kokosflingor, raw cacao pulver och gojibär.
Smaklig måltid!
Lämna en kommentar